Ana içeriğe atla

Hakkımızda

Tarihi Davutpaşa Yerleşim Biriminde yer alan Kimya Mühendisliği Bölümü 3500 metrekarelik bir alanda sunduğu çağdaş eğitim ile eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bölümümüz bünyesinde, lisans ve yüksek lisans öğrencileri için, birer adet kitaplık, bilgisayar odası, seminer odası, lisans ve lisansüstü derslikleri bulunmaktadır. Bölümümüzde, 3 eğitim, 7 araştırma laboratuvarı vardır...

Kamu ve özel sektörün talep ve ihtiyaçlarına yönelik modern cihazlarla donatılmış olan laboratuarlarımızda; DPT, TÜBİTAK, YTÜ Araştırma Fonu ve uluslararası destekli projeler çerçevesinde çalışmalar yürütülmektedir. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitiminin verildiği kimya mühendisliği bölümünde 987 öğrenci eğitim görmektedir. 1983-2017 yılları arasında 407 öğrenci yüksek mühendis, 68 öğrenci ise doktor mühendis olarak mezun olmuştur. Bölümümüzde halen 26 öğretim üyesi, 16 araştırma görevlisi & uzman (bir kısmı doktora derecesine sahiptir) ve 6 idari ve teknik personel görev almaktadır.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Beşiktaş, Davutpaşa ve Ayazağa'da bulunan üç farklı yerleşim biriminde konuşlanmıştır. Kimya Mühendisliği öğrencileri, bölüm olanaklarının yani diğer yerleşim birimlerindeki tüm ortak kullanım alanlarından da faydalanmaktadır.

Üniversitenin çeşitli kampüslerinde 550 öğrenci kapasiteli bir yurt binası, 7 yemekhane, kantin ve kafeteryalar, 24 saat hizmet veren bir ambulansın bulunduğu bir sağlık merkezi, 2 kapalı spor salonu, 2 açık spor sahası, içinde kondisyon ve aerobik salonunun bulunduğu bir spor merkezi, yarı olimpik bir yüzme havuzu bulunmaktadır.

Her yıl mayıs ayında öğrenci şenliği düzenlenmekte ve öğrencilerimiz bir hafta boyunca çeşitli etkinliklere büyük bir katılım gösterirler. Öğrenci şenliğinde çeşitli konserler, sergiler, satranç turnuvaları düzenlenmekte, açık oturum, konferans gibi kültürel etkinliklerin yani sıra çok sayıda bilimsel programlar da düzenlenmektedir. Öğrenciler, resim, fotoğraf, tiyatro, sinema, klasik Türk müziği, çok sesli koro, hafif müzik, modern ve halk dansları çalışmaları yapmakta, ud, ney ve gitar kurslarından yararlanmaktadırlar.

Bütün üniversite yerleşim birimlerine, İstanbul'un ana merkezlerinden ulaşım imkanları vardır. Aynı zamanda yerleşim birimleri arasında da belirli saatlerde servisler çalışır.

Burs ve danışmanlık olanakları da üniversitede mevcuttur. 2547 sayılı yüksek öğrenim kanununun 26. maddesine uygun olarak öğrencilerimize çeşitli birimlerde kısmi zamanlı öğrenci asistan olarak çalışma olanağı sağlanmaktadır.

Öğrencilerimize ders seçme, bilimsel kaynağa ulaşma, kaynak tarama, ruhsal ve bedensel rahatsızlıklar, yurt dışı ilişkileri başta olmak üzere pek çok konuda hem profesyonel yöneticiler hem de öğretim kadrosu tarafından yol gösterici olmak üzere danışmanlık yapılmaktadır.

Tüm bu olanaklar ışığında, Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü eğitim ve öğretim kalitesini artırarak çalışmalarına devam etmektedir.