Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Lisansüstü Bursları Hakkında

Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, bilinen adıyla Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, kuruluşundan bugüne kadar geçen 69 yıl boyunca Türk ve Amerikan üniversite mezunları, araştırmacılar ve bilim adamları arasındaki kültürel değişim programlarını desteklemektedir.

Lisans eğitimi sonrası lisansüstü eğitimlerini Amerika Birleşik Devletleri’nde görmek isteyen öğrencilere ve mezunlara yönelik verilen Yüksek Lisans ve Doktora Bursuna son başvuru tarihi 10 Nisan 2019 'dur ve bursu kazanan kişiler Amerika Birleşik Devletleri'ndeki eğitimlerine 2020-2021 akademik yılı Güz Döneminde başlayacaklardır. Bu burs programına başvurmayı düşünen kişiler başvuru formu ve ayrıntılı bilgiye Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu resmi web sitesinden ulaşabilirler.